PREDSJEDNIK SAVJETA ZA NACIONALNE MANJINE PRISUSTVOVAO KOMEMORACIJI U VARIVODAMA I GOŠIĆU

Na poziv Srpskog narodnog vijeća predsjednik Aleksandar Tolnauer sudjelovao je ispred Savjeta za nacionalne manjine 28. rujna 2021. na obilježavanju dana sjećanja na srpske civile ubijene 27. kolovoza 1995. u selu Gošić i 28. rujna 1995. u Varivodama.

Srpskonarodno vijeće i Općina Kistanje organizirali su Parastos za devetero nevino stradalih mještana ispred spomen obilježja postavljenog u Varivodama koji je služio episkop dalmatinski Nikodim sa svećenstvom Eparhije dalmatinske.

Okupljenima su se govorima obratili potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske za društvena pitanja i ljudska prava Boris Milošević, zastupnica Hrvatskog sabora i članica Savjeta za nacionalne manjine Anja Šimpraga i posebni izaslanik srbijanskoga predsjednika za pitanja nestalih Veran Matić.

Obilježavanju su također prisustvovali župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić, zastupnica u Skupštini Republike Srbije Sanja Lakić, veleposlanik Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Aleksandar Vranješ, privremeni otpravnik poslova Veleposlanstva Republike Srbije u Republici Hrvatskoj Davor Trkulja te brojni predstavnici srpske nacionalne manjine u županijskim i lokalnim vlastima s područja Šibensko-kninske županije.