PREDSJEDNIK SAVJETA ZA NACIONALNE MANJINE ALEKSANDAR TOLNAUER NA PROSLAVI OBILJEŽAVANJA 22. LUČINDANSKIH SUSRETA

Na poziv Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer 30.listopada sudjelovao  je u ime Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske kao supokrovitelj na proslavi obilježavanja 22. Lučindanskih susreta. Susreti su održani u  Studentskom centru u Zagrebu u organizaciji Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske i Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore“Montenegro“ Zagreb. Grad gost susreta bio je Grad Cetinje.

Ovim  susretima obilježena je 100-ta godišnjica smrti knjaza, kralja Nikole I. Petrovića Njegoša pod motom „Hommage Nikoli I.“

Susrete je otvorio Danilo Ivezić, predsjednik Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske. Prisutnima su se obratili Aleksandar Tolnauer, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Tanja Horvatin, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, i Maja Koljević, izaslanica gradonačelnika Grada Cetinja.

U okviru Lučindanskih susreta 2021. predstavljena je Grafička mapa „Kralj“ akademskog slikara Dimitrija Popovića, a u prigodnom programu KUD „Njegoš“ izveo je splet narodnih plesova.