PREDSJEDNIKU SAVJETA ZA NACIONALNE MANJINE DODJELJENA GODIŠNJA NAGRADA SKD PROSVJETA

Predsjednik Savjeta za nacionalne manjine RH Aleksandar Tolnauer dobio je godišnju nagradu SKD Prosvjeta. Ovo priznanje, Zlatnu značku za izuzetni doprinos namijenjenu ličnostima izvan srpske zajednice, Tolnaueru je uručena na ovogodišnjoj Svetosavskoj akademiji SKD Prosvjeta koja je 28. siječnja održana u Glazbenoj akademiji u Zagrebu, a kojoj su prisustvovali i ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević te Mitropolit Porfirije.
Aleksandar Tolnauer tom je prilikom izjavio da ovu nagradu doživljava i kao priznanje Savjetu za nacionalne manjine i njegovoj upornoj borbi protiv pojava diskriminacije, govora mržnje, povijesnog revizionizma te zalaganja za jačanje kulture tolerancije u hrvatskom društvu koja je nažalost često na kušnji.
Osim predsjedniku Savjeta za nacionalne manjine RH Aleksandru Tolnaueru ovogodišnje nagrade SKD Prosvjeta dodijeljene su i sveučilišnom profesoru Dejanu Joviću s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu za intezivno znanstveno stvaralaštvo te koreografkinji Valeriji Farago iz Vojnića za njegovanje i razvoj folklora.