DAN KOORDINACIJE VIJEĆA I PREDSTAVNIKA NACIONALNIH MANJINA GRADA ZAGREBA

 

Predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske Aleksandar Tolnauer prisustvovao je proslavi Dana koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, održanog 08.prosinca u KD „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu.

Skup je otvorio Juraj Bauhnik predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, a pozdravne govore održali su predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske Aleksandar Tolnauer te gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Skupu su prisustvovali predstavnici državnih i gradskih institucija veleposlanstava, manjinskih udruga, te vijeća i predstavnika nacionalnih manjina.

U svečanom programu nastupali su Zbor Bulbuli koji je predstavljao bošnjačku manjinu, Mađare je predstavljao podmladak glazbene sekcije „Ady Endre“, Daniela Petkoska predstavila je makedonsku manjinu, a folklorne skupine „Zagrebačko sunašce“ i „Jeteliček“ Češke besede Zagreb predstavljale su češku manjinu, zbor Montenegro predstavljao je Crnogorce, a Slovence tenor Matic Zakonjšek uz pratnju na klaviru Dore Iveković.