PREDSJEDNIK SAVJETA ZA NACIONALNE MANJINE SUDJELOVAO NA STRUČNOM SKUPU SKD PROSVJETE O REGIONALNOJ SURADNJI U JUGOISTOČNOJ EUROPI

Na poziv Srpskog kulturnog društva Prosvjeta predsjednik Aleksandar Tolnauer  sudjelovao je ispred Savjeta za nacionalne manjine 10. studenoga 2021. na skupu Regionalna suradnja u Jugoistočnoj Europi i zaštita nacionalnih manjina.

Program je sufinanciran putem Savjeta za nacionalne manjine, a organiziran je u suradnji s Mrežom za akademsku suradnju u Jugoistočnoj Europi iz Beograda.

Održana su tri panela: Regionalna suradnja u Jugoistočnoj Europi, Zaštita nacionalnih manjina u Jugoistočnoj Europi i Primjena međunarodnih instrumenata u zaštiti nacionalnih manjina u državama Jugoistočne Europe.

Na skupu su također sudjelovali član Savjeta i zastupnik srpske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru prof. dr. sc. Milorad Pupovac, pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter, te profesori Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Srpskog instituta iz Budimpešte, te članovi Srpskog kulturnog društva Prosvjeta.