PREMINUO DUGOGODIŠNJI POTPREDSJEDNIK SAVJETA ZA NACIONALNE MANJINE NIKOLA MAK

Sa žaljenjem Vas obavještavamo da je u 85. godini života preminuo dugogodišnji potpredsjednik Savjeta za nacionalne manjine iz reda njemačke nacionalne manjine Nikola Mak.

Nikola Mak rođen je 1937. godine u Čemincu u Osječko-baranjskoj županiji, a odrastao u Gradu Osijeku gdje je završio Pravni fakultet.

Nemjerljiv obol opstanku i napretku kako njemačke, tako i austrijske i ostalih nacionalnih manjina, dao je neumornim zalaganjem unutar udruge Njemačka zajednica – Zemaljska udruga Podunavskih Švaba u Hrvatskoj kao dugogodišnji predsjednik i počasni predsjednik, Svjetskog saveza Podunavskih Švaba, te županijskog Vijeća njemačke nacionalne manjine.

Svoj životni i profesionalni vijek posvetio je Gradu Osijeku, promicanju njegove kulture vođenjem brojnih kulturnih ustanova te pokretanjem brojnih kulturnih manjifestacija i danas aktualnih festivala.

Od 2003. do 2007. godine bio je zastupnik u Hrvatskom saboru kao predstavnik 12 nacionalnih manjina.

Ispraćaj cijenjenog kolege održati će se u subotu 20. studenoga 2021. na Retfalačkom groblju.

Obavještavamo vas kako će se komemoracija za g. Maka održati u subotu 20.11.2021. s početkom u 10 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, Trg Bana J. Jelačića 19 u Osijeku.

Molimo sve nazočne da imaju spremne EU digitalne Covid potvrde. Pogreb će se održati u Osijeku na Retfalačkom groblju u 13 sati.